Dobrodošli u svet kolekcionara

NOVA LOKACIJA - DOM VOJSKE SRBIJE, BEOGRAD

Naša manifestacija, velika kupo-prodajna izložba starina, umetničkih predmeta i predmeta kolekcionarstva sa tradicijom od 28 godina neprekidnog održavanja, nudi beograđanima kao i turistima koji posećuju naš grad slobodno tržište starina i predmeta kolekcionarstva. Naime, ono što izdvaja našu manifestaciju od bilo koje druge je neposredan kontakt sa drugim kolekcionarima kao i direktna trgovina bez posrednika između fizičkih lica. Ako tome dodamo i osećaj ležernog birkanja uz obavezno cenjkanje, kao i pregršt zanimljivih priča iz prošlosti, zadovoljstvo svakog posetioca je zagarantovano.

Na ovom sajmu kolekcionari iz cele Srbije prezentovaće 40 privatnih kolekcija iz raznih oblasti sakupljanja na 300m2 izložbenog prostora. Cena ulaznice za Sajam je 150 dinara, a svi zainteresovani posetioci mogu razgledati, ali i nabaviti razne eksponate i predmete iz tradicionalnih oblasti kolekcionarstva - filatelije (poštanske marke i poštanska istorija...), numizmatike (metalni i papirni novac van opticaja, kao i stari vrednosni papiri...), faleristike (ordenje, značke i vojne oznake...) i starog oružja (bodeži, bajoneti, sablje, kubure, kremenjače...).

Takođe, mogu se videti, stari satovi, nakit, antikvarno posuđe i predmeti od srebra, keramike, porcelana i kristala, antikvarni i stilski nameštaj, knjige, umetničke slike i grafike, ikone na platnu i drvetu, tepisi i pirotski i drugi ćilimi, narodne nošnje i uniforme i još mnogo drugih starinskih i unikatnih predmeta.

Na ovom mestu svi posetioci moći će da se edukuju i razmene iskustva o bavljenju ovom vrstom hobija, kao i da upoznaju značaj ove manifestacije u stvaranju privatnih kolekcija predmeta iz naše istorije. Na taj način ova i slične manifestacije, između ostalog, pomažu očuvanju kulturnog i umetničkog blaga naše zemlje.

Napominjemo da je ova manifestacija kupoprodajna, tako da i posetioci Sajma mogu izlagačima – kolekcionarima ponuditi sve od gore navedenog, a organizatori Sajma obezbedili su svim zainteresovanim posetiocima BESPLATNU procenu (po trenutnim tržišnim vrednostima) donetih starinskih predmeta, kao i svaku drugu stručnu pomoć i obaveštenja iz oblasti kolekcionarstva.

Dobro došli!